DPM i bordtennis den 9. og 10. april 2013 i Valby-Hallen København.

Tirsdag den 9. april var dagen, hvor PI-Københavns bordtennisafdeling med spænding afventede, hvor mange bordtennisspillere, der ville komme til DPM, idet der i sidste øjeblik kom flere afbud, men gudskelov også en enkelt eftertilmelding.

33 håbefulde spillere blev tirsdag formiddag kl. 1000 budt velkommen af bordtennisafdelingens formand Poul-Erik Sloth Andersen, som udtalte stor glæde over det fremmødte antal spillere, uagtet Rigspolitichefens nye regler har afskaffet tjenestefrihed og lån af køretøjer til idræt.

Som sædvanlig blev stævnet fortrinligt styret af Poul Bech, Aalborg.

Elite-række single bestod af 2 puljer, hvor storfavoritten Daniel Fynsk, København i pulje 1 gav store klø til modstanderne og blev nr. 1 i puljen.  Erik Hostrup Nielsen, Aalborg blev nr. 2 og afgav kun sæt til Daniel Fynsk.

Pulje 2 blev klart vundet af Morten Edelbo, Østjylland og nr. 2 lige så klart Villy Dahlgaard, Sydøstjylland.

1 og 2 i begge puljer klar til semifinaler og finaler onsdag.

Mester-række single bestod af 3 puljer. Vinder i pulje 1: Brian Albrektsen, Nordsjælland og Mogens Bentzen, Vestegnen nr. 2.   Pulje 2: Søren Helbrink, København nr. 1 efter en meget tæt 5 sætter mod nr. 2 Erik Cartey Hansen, København. Pulje 3 blev de 2 genopståede spillere, Bent Arne Jensen, Sydsjælland og Arne Gammelgaard, København henholdsvis nr. 1 og 2.

I de 2 kvartfinaler vandt Erik Cartey Hansen over Arne Gammelgaard i 5 sæt med 11 – 3 i 5 sæt. Mogens Bentzen vandt i 4 sæt over Søren Helbrink.

I semifinalerne vandt Brian Albrektsen over Erik Cartey Hansen i 4 sæt 11-6, 4-11, 11-9, 11-9, men Erik formåede virkeligt at presse Brian. I 4. sæt havde Erik 9-7, men formåede ikke at holde fast.

Bent Arne Jensen vandt over Mogens Bentzen i 4 sæt 11-8, 11-9, 9-11 11-5. Finale onsdag.

A-række single bestod af 3 puljer og 1 og 2 i de 3 puljer blev henholdsvis Jørgen A. Jensen, Vestegnen og Ib Andersen, København, Jørgen R. Rasmussen, Østjylland og Johnny Kloster, Vestegnen samt Poul Toft, Nordjylland  og Allan Ulrich, København.

Kvartfinaler: Ib Andersen vandt i 5 tætte sæt over Jørgen R. Rasmussen og Allan Ulrich vandt i 4 tætte sæt over Johnny Kloster.

I semifinalerne vandt Poul Toft sikkert 3 – 0 over Ib Andersen, der ikke havde flere kræfter.  Jørgen A. Jensen vandt i 4 sæt over Allan Ulrich. Finale onsdag.

Elite-række hold blev afviklet som følgende: København 1 - Østjylland 1: 3-1. Nordjylland 1 – København 2: 3-0. København 3 – Vestegnen 1: 1-3 og Sydøstjylland 1 – København 4: 3-0. Semifinaler blev følgende: Vestegnen 1 – København 1: 1-3 og Sydøstjylland 1 – Nordjylland 1: 3-2. København 1 og Sydøstjylland 1klar til finalen onsdag.

Mester-række hold.  Vestegnen 2 – København 6: 2-3 i en meget tæt kamp. Sydøstjylland 2 – Nordjylland 3: 2-3 i en lige så tæt kamp.

Semifinaler: Nordjylland 2 (oversidder) – København 6: 1-3 og København 5 (oversidder)– Nordjylland 3: 3-2. Finale onsdag.

En lang og hård dag blev overstået, men trods det, mødte 31 friske fyre (og en enkelt frisk pige) op til kammeratskabsaften i Færdselshuset i Valby (tidligere st. 5), heriblandt DPIFs formand Mogens Lauridsen, hvor stemningen var i top efter en rigtig god middag og et par glas rødvin, samt lidt musikalsk konkurrence.

DPIF.s formand udtalte bl.a., at han var meget glad for at se så mange, der var mødt op, til trods for de nye regler vedrørende 0 tjenestefrihed og transport, som skyldtes de trange økonomiske forhold i politiet for tiden.

Bordtennisafdelingens formand takkede ligeledes for fremmødet til DPM. Det var med til at bordtennissporten kan fortsætte. Det gode kammeratskab var ligeledes medvirkende til dette.

Onsdag morgen kl. 0900 var næsten alle friske til de afsluttende kampe i alle rækker.

A-RÆKKE double bestod af én pulje med 5 par, der spillede alle mod alle.  Vinder blev søn og far Allan B. Rasmussen / Jørgen R. Rasmussen, Østjylland, der vandt alle deres kampe.

Nr. 2 blev Johnny Kloster / Jørgen A. Jensen, Vestegnen, der kun tabte knebent i 5 tætte sæt til vinderne.

MESTER-RÆKKE double bestod af 2 puljer, hvor pulje 1 blev vundet sikkert af Erik Cartey Hansen, København / Brian Albrektsen, Nordsjælland. Nr. 2 Rune Johansen/Søren Helbrink, København.

Pulje 2 blev vundet af Kenneth Juhl Hansen/Allan Ulrich, København, der i en drabelig dyst slog nr. 2, de gamle Poul-Erik Sloth Andersen/Arne Gammelgaard, København med 12-14, 11-9, 11-9, 9-11, 11-8.

I semifinalerne vandt Erik Cartey Hansen/Brian Albrektsen over Poul-Erik Sloth Andersen/Arne Gammelgaard ret sikkert 11-7, 8-11, 11-8 og 11-3.

I den anden semifinale vandt Rune Johansen/Søren Helbrink over Kenneth Juhl Hansen/Allan Ulrich 7-11, 11-8, 11-8 og 11-6.

Vinder af Mesterrække double blev Erik Cartey Hansen, København/Brian Albrektsen, Nordsjælland, der vandt med 11-7, 11-5, 9-11, 11-4 over Rune Johansen/Søren Helbrink, København.

ELITE-RÆKKE double bestod af én pulje alle mod alle, hvor den afgørende kamp om mesterskabet blev mellem Daniel Fynsk/Jens Skovbjerg Jensen, København og Villy Dahlgaard/Lars Friche Jensen, Sydøstjylland.

Det blev en meget tæt kamp.

Kampen svingede frem og tilbage – med flere seværdige dueller. Daniel/Jens tog sig af første sæt 11-8. I andet sæt havde Villy/Lars dog klart overtaget og vandt sikkert sættet 11-5. Tredje sæt vandt Daniel/Jens 11-7.

I fjerde sæt havde Daniel/Jens igen overtaget. Foran 8-4 gik der dog ”gummi arm” i den. Villy/Lars vandt seks bold i træk og havde nu to sætbolde ved 8-10. Daniel/Jens overlevede den første og på den anden sætbold, kom kampens længste duel, hvor begge par havde adskillige slagudvekslinger flere meter fra bordet. Villy/Lars vandt bolden og udlignede til 2-2 i sæt. Hele rækken skulle nu afgøres i et sidste sæt. I femte sæt fulgtes de to par ad til 9-9. Villy/Lars servede og begge gange afgjorde Daniel/Jens bolden direkte på servereturen med åbning lige ned af bordet.

Daniel/Jens vandt således en flot finale, mellem de på dagen to bedste par.

DANSK POLITIMESTER I DOUBLE:  Daniel Fynsk/Jens Skovbjerg Jensen København.

Nr. 2: Villy Dahlgaard/Lars Friche Jensen, Sydøstjylland.

Nr. 3: Morten Edelbo, Østjylland/Bent Arne Jensen, Sydsjælland.

MESTER-RÆKKE hold finale: Vinder: København 5 med Tommy Thorup og Allan Ulrich.

Nr. 2: København 6 med Ib Andersen og Lars Nellemann.  Resultat 3-1.

Begge hold oprykning til Elite rækken.

ELITE-RÆKKE hold finale mellem København 1 og Sydøstjylland 1 blev en kamp, hvor Daniel Fynsk sikkert vandt sine 2 kampe. Jens tabte begge sine kampe, hvorfor doublen blev afgørende. Her vandt København 1 med 7-11, 11-7, 11-6, 11-6, hvilket gjorde at København 1 vandt holdkampen 3-2.

DANSK POLITIMESTER FOR HOLD: København 1 med Daniel Fynsk og Jens Skovbjerg Jensen.

Nr. 2: Sydøstjylland 1 med Villy Dahlgaard og Lars Friche Jensen.

Nedrykkere: København 2 og København 3.

A-RÆKKE single finale:  Vinder Poul Toft, Nordjylland. Nr. 2: Jørgen A. Jensen, Vestegnen.

En meget spændende finale som Poul Toft vandt i 5 sæt med 11-6, 10-12, 11-5, 8-11, 11-8.

Begge oprykning til Mester rækken.

MESTER-RÆKKE single finale: Vinder Bent Arne Jensen, Sydsjælland med 11-5, 11-9, 7-11, 11-3 over Brian Albrektsen, Nordsjælland. Begge oprykkere til Eliterækken.

Bent Arne Jensen var med igen efter ca. 20 års fravær. Han havde dog ikke helt glemt det og hans skæve forhånd lynede stadig, selv om kropsformen havde ændret sig lidt på de ca. 20 år.

Nedrykning: Søren Muhlig, Nordjylland og Rune Johansen, København.

ELITE-RÆKKE single semifinaler: Første semifinale mellem Daniel Fynsk, København og Villy Dahlgaard, Sydøstjylland blev vundet af Daniel Fynsk i 3 hurtige sæt 11-6, 11-5 og 11-6.

Den anden semifinale mellem Morten Edelbo, Østjylland og Erik Hostrup Nielsen, Nordjylland, blev lidt tættere, men Morten Edelbo vandt i 3 sæt 11-9, 11-9 og 11-5.

Finalen, der var bedst af 7 sæt,mellem Daniel Fynsk og Morten Edelbo, bød på mange gode slagdueller og blokeringer. Daniel vandt første sæt klart 11-6. I andet sæt fulgtes de til 9-9, hvorefter Daniel lukkede sættet 11-9. I 3. sæt Kom Morten bedre i gang med blokeringsspil og kom foran 6-2, men Daniel spillede eminent og kørte sættet hjem 11-8. I 4. sæt kom Morten igen foran med 6-3, 7-4 og 9-6, men så viste Daniel verdensklassespil og vandt sættet 11-9.

Morten kæmpede bravt mod overmagten, men var ved flere lejligheder i stand til at presse Daniel og kampen bød på mange flotte slagdueller.

DANSK POLITIMESTER I SINGLE: Daniel Fynsk, København.

Nr. 2: Morten Edelbo, Østjylland

Nr. 3: Villy Dahlgaard, Sydøstjylland

Nr. 4: Erik Hostrup Nielsen, Nordjylland

Nedrykkere: Bent Højgaard Hansen, Nordjylland og Jann Wiencken, Vestegnen.

Medaljer i alle rækkerne blev uddelt af DPIF.s kasserer Ole K. Jacobsen.

Til slut takkede bordtennisafdelingens formand Poul-Erik Sloth Andersen spillerne for et godt stævne og glædede sig til at mødes igen i 2014 i Sydøstjylland.

Ref.: Hans Jensen/Poul-Erik Sloth Andersen.